top of page
Foto van schrijverWisemice

Theaterproject Aan de andere Kant van ADAK Theater


Theaterproject over Molukkers in Nederland

Over hun komst naar Nederland, hun jarenlange verblijf in woonoorden. Over verbroken beloftes en acties, en de impact die de acties op hen en op andere Nederlanders hebben gehad. Over het perspectief en de beleving van beide kanten. En over verzoening.

Aan de andere kant begint in 2018 met een korte voorstelling op drie markante Molukse locaties in het Noorden. In 2019 en 2020 volgen deel twee en drie. Samen vormen de voorstellingen met een doorlopend verhaal een trilogie. Met als afsluitende locatie het kampterrein van Westerbork, waar zich na de oorlog één van de grootste Molukse woonoorden bevond: Schattenberg.

Hoe hebben mensen het zelf beleefd

Het is met dit theaterproject niet de bedoeling om een historische reconstructie weer te geven (zo is het echt gebeurd) maar om te laten zien hoe de mensen het zelf hebben beleefd. De voorstellingen worden gemaakt door een professionele cast en crew met volop ruimte voor participatie vanuit de gemeenschap. De basis is theater, aangevuld met andere kunsten, zoals film, muziek en dans. De voorstellingen spelen op bijzondere en betekenisvolle locaties, waar we optimaal gebruik van maken.

(Wisemice heeft de website gemaakt)



bottom of page