top of page

12 Supergoeie redenen om te starten met een WIX website

Ik, Wendy Bruins van Wisemice, ben al 20 jaar webdesigner en heb gewerkt met diverse web-systemen. Toen WIX op de markt kwam was dat echt een verademing. Ik heb Wordpress en andere programma's heel snel de prullenbak ingegooid.

Inmiddels zijn er wereldwijd al 110 miljoen WIX websites in omloop gebracht en ook bij mijn bedrijf zijn de klanten echt super enthousiast over dit prachtige programma.
De twaalf grote voordelen van WIX

1. Je hoeft geen programma te downloaden, je werkt in een cloud en je kunt de website openen en bijwerken vanaf iedere laptop met internet.

2. WIX is heel gebruiksvriendelijk en de kennis is heel makkelijk overdraagbaar.

Ik was ooit met Wordpress begonnen en heb getracht om het onderhoud te leren aan mijn klanten, maar dat was geen succes, veel te moeilijk! WIX is vele malen makkelijker en werkt zeer intuitief.

3. WIX heeft wel updates maar die gaan vanzelf, je hoeft er zelf geen handeling voor te doen. Je betaalt daar gewoon voor in je abonnement.

4. WIX websites worden niet gehackt! De beveiliging is prima in orde, daar wordt veel aandacht aan besteed en geld in gestoken.

5. WIX websites worden zeer goed gevonden door Google. WIX heeft er voor gekozen je mee te nemen in een stappenplan om de SEO goed in te vullen. Als dat klaar is kun je je site gratis aanmelden bij de Google Search Console. Ook daarvoor neemt WIX je aan de hand binnen haar eigen systeem, echt heel simpel te doen.

6. Het basispakket van WIX (Premium Light) is goedkoop en voor bijna alle informatieve websites inzetbaar, dit kost je € 130,- per jaar excl. BTW

7. WIX heeft prachtige applicaties (Apps) die je in je website kunt integreren, mijn klanten gebruiken bijvoorbeeld de Webshop met iDeal, Trainingsmodule, Forum en Reserveersysteem. Voor deze modules betaal je extra en die zijn hun geld meer dan dubbel en dwars waard. Alles werkt uitmuntend, het scheelt je veel tijd en je werkt er met plezier aan.

8. Een meertalige website is ook mogelijk in WIX. Dus wil je ook bijvoorbeeld Engels en Duits dan helpt het systeem om je layout in alle talen precies gelijk te houden, heel erg handig. En in WIX kun je de site ook nog eens door Google Translate laten vertalen.

9. Je kunt makkelijk werken met de honderden gratis Templates in WIX, maar je kunt ook zelf helemaal een website opbouwen. Het kan ook half en half, want de templates van WIX zijn in no time aan te passen aan je eigen behoeften. Je verandert hoofdstukken, teksten, plaatjes en bouwt er nieuwe dingen aan vast.

10. WIX heeft een paar miljoen gratis foto's en filmpjes in haar stockmateriaal in de eigen bibliotheek, maar ook in de gekoppelde Unsplash bibliotheek.

11. Websites van WIX zijn responsive! Je maakt een normale versie voor laptop en tablet en die krijgt dan ook nog een speciale Mobiele versie voor Android & iPhone.

12. Nu komt het allergrootste voordeel: Met WIX werk je altijd met plezier! Je ziet op je scherm meteen wat je maakt, er is geen achterkant... What You See Is What You Get. Kun je het je voorstellen? Een website onderhouden zonder frustraties?  Het kan echt! Met WIX dus.

Laat je website bouwen door Wisemice

We gaan samen door het proces van ideeën bedenken, Wendy gaat bouwen en je krijgt een tijdelijke link van de website zodat je mee kunt kijken.  We overleggen tussendoor aan de telefoon en je komt een keer langs. En als de website klaar is en jij bent helemaal tevreden dan leer ik je hoe je alles kunt onderhouden. Je krijgt les totdat je het zelf kunt!

bottom of page