top of page

Kunstenaar | spacial artist Maria Koijck heeft nieuwe website


Als wij zo doorgaan met het produceren van afval, zal moeder aarde dan uiteindelijk uit plastic bestaan in plaats van vruchtbare aarde ? is de vraag die Maria Koijck, ruimtelijk, vormgever bij Bas-Is atelier, sinds haar bezoek aan `Sierra Leone in 2009, achtervolgt.

“ Ik heb nog nooit zoveel plastic troep gezien als op het strand van Freetown, het hele strand was bedekt met een laag plastic zooi van minstens een meter!”

Weer terug in Nederland maakte ze haar eerste beeld van afval. Petty, een zwaan van 5,5 bij 3 meter gevuld met 15.000 petflessen, verzameld samen met de buurtbewoners uit de Hoornse Meer wijk in Groningen. Petty was Maria's eerste community-art project met afval en het is niet de laatste.

Tegenwoordig maakt ze beelden over de hele wereld.

Deze website is in de cursus bij Wisemice ontstaan

>>> Volg haar op www.mariakoijck.combottom of page