Over webdesigner Wendy Bruins - Groningen

Wisemice is het bedrijf van webdesigner Wendy Bruins. 
Wendy heeft de éénjarige HBO-opleiding gevolgd aan het Frank Mohr Instituut te Groningen om webdesigner te worden.
 

Na deze studie heeft ze 1,5 jaar gewerkt bij Stichting Kunst in Noord Nederland (KINN) te Groningen. Daar maakte ze met veel plezier websites en andere internet-applicaties voor kunstenaars. Het contact met de klant en zijn werk, bijvoorbeeld door ook een bezoek te brengen aan de werkplek maakt dat het werk inspirerend en erg afwisselend is.


Multi-media ervaring
Na 1,5 jaar kreeg ze de mogelijkheid om meer diverse multimedia-ervaring te krijgen op o.a. animatie- en videogebied bij het ICT-Innovatiecentrum in Groningen. Dit heeft ze met beide handen aangepakt. Vanwege de uitgebreide opdrachten wordt er door verschillende mensen met diverse disciplines samengewerkt. Opdrachtgevers zijn merendeel educatief gerichte internet- en CD-projecten voor het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, maar ook opdrachten van klanten buiten het onderwijs. Eén van de opdrachtgevers is het Groninger Museum waar zij animaties heeft gemaakt voor een project om jongeren te interesseren voor kunst, namelijk artog@ther.

Dit project heeft de Bibliotheek Innovatie Prijs gewonnen.


Wisemice
Wendy heeft nu 14 jaar haar eigen onderneming Wisemice. Haar diensten bestaan uit het maken van websites, webwinkels, het geven van cursussen en workshops, gastdocent op scholen & InCompany trainingen.

Kunstencentra in Groningen en Drachten & Reïntegratie
Wendy is docent bij De Lawei in Drachten en heeft bij Vrijdag.nl (voorheen Kunstencentrum) jaren lesgegeven aan (startende) ondernemers, organisaties en kunstenaars die een eigen website willen leren maken en onderhouden.

 

Ze geeft les aan studenten van de Klassieke Academie in Groningen en is docent bij diverse instellingen in de noordelijke provincies en is gastdocent bij het Zernike College in Groningen, Esdalcollege in Emmen. Voor reïntegratiebureau De Plannenmakers in Leeuwarden geeft ze les aan startende ondernemers voor projecten als De Matriamarkt & Kansrijk Ondernemen. Voor de gemeente Leeuwarden en Sneek geeft ze les aan groepen startende ondernemers die de kans krijgen om vanuit hun uitkering te beginnen met hun eigen onderneming als ZZP'er. 

Cursussen ook op andere locaties
Cursussen worden ook gegeven in Leeuwarden, Drachten en Sneek. En op aanvraag kan Wisemice een InCompany Training geven waar dan ook in Noord-Nederland.

PakjeKerstpakketje
Zij organiseert met 2 anderen jaarlijks het drukbezochte PakjeKerstpakketje, waarbij ondernemers aan de hand van een enerverende avond allemaal een kerstpakket krijgen.

 

Ondernemersclub Blije Business
De wijken Indische buurt, Korrewegwijk en de Hoogte hebben samen zo'n duizend ZZP'ers en ondernemers. Maandelijks wordt er in het Floreshuis in Groningen een activiteit of workshop georganiseerd door de Blije Business, waarin Wendy een plek in de organisatie heeft.

Cultuurpand Het Paleis
Haar studio is te vinden in Cultuurpand Het Paleis in Groningen.
Kom eens langs op de jaarlijkse PaleisParade in september , dan openen alle bedrijven en ateliers hun deuren, zie www.hetpaleisgroningen.nl

Wisemice / Wendy Bruins

Cultuurpand Het Paleis

Boterdiep 111 Groningen (navigatieadres)

Studioadres Bloemsingel 202 Groningen

Telefoon / Whatsapp 06 - 435 259 88