top of page
muur_mozaiek_simplon_2500.jpg

Over Wendy Bruins

Wisemice is het bedrijf van webdesigner en fotograaf Wendy Bruins. Wendy heeft de HBO-opleiding gevolgd aan het Frank Mohr Instituut te Groningen om webdesigner te worden. En ze heeft de fotografieopleiding gevolgd bij de Fotolocatie in de stad.
 

Na de studie Webdesign heeft ze 1,5 jaar gewerkt bij Stichting Kunst in Noord Nederland (KINN) te Groningen. Daar maakte ze met veel plezier websites en andere internet-applicaties voor kunstenaars. Het contact met de klant en zijn werk, bijvoorbeeld door ook een bezoek te brengen aan de werkplek maakt dat het werk inspirerend en erg afwisselend is.


Multi-media ervaring
Na 1,5 jaar kreeg ze de mogelijkheid om meer diverse multimedia-ervaring te krijgen op o.a. animatie- en videogebied bij het ICT-Innovatiecentrum in Groningen. Dit heeft ze met beide handen aangepakt. Vanwege de uitgebreide opdrachten wordt er door verschillende mensen met diverse disciplines samengewerkt. Eén van de opdrachtgevers is het Groninger Museum waar zij animaties heeft gemaakt voor een project om jongeren te interesseren voor kunst, namelijk artog@ther. Dit project heeft de Bibliotheek Innovatie Prijs gewonnen.


Al 19 jaar
Wendy heeft nu 19 jaar haar eigen onderneming Wisemice. Haar diensten bestaan uit het maken van websites, webwinkels, het geven van cursussen en workshops, gastdocent op scholen, InCompany trainingen en fotografie.

Docent & Reïntegratie
Wendy is af en toe docent bij Kunstencentra, heeft groepen begeleid bij de Klassieke Academie in Groningen en is docent bij diverse projecten in de noordelijke provincies. Ze geeft af en toe gastlessen op scholen in Groningen en Drenthe. Voor reïntegratiebureau's wordt ze ingehuurd om les te geven aan startende ondernemers. 

Fotografie

Voor klanten fotografeert Wendy voor hun websites. Het maken van foto's is een echte toegevoegde waarde voor als je je website bestelt bij Wisemice. Je kunt bij haar terecht voor portretfotografie. locatiefotografie, theaterfotografie en evenementfotografie.

Verder organiseert ze Photowalks in de stad Groningen en hierbij is iedereen welkom die van fotograferen houdt. En in 2021 zijn de cursussen Fotografie in de Buitenlucht van start gegaan, daarbij gaan we naar stadse locaties en maken foto's van het licht, naar Blauwe Uur en naar het donker.

Cultuurpand Het Paleis
Haar studio is te vinden in Cultuurpand Het Paleis in Groningen, op de hoek Boterdiep/Bloemsingel. Kom eens langs op de jaarlijkse Culturele Zondag, dan openen alle bedrijven en ateliers hun deuren, zie www.hetpaleisgroningen.nl

bottom of page